Matematik

Eksponentiel udvikling?

09. april 2013 af MySoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan redegør man for at hvis log(y) afhænger lineært af x, da er y en eksponentiel udvikling? tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis

log(y) = ax + b

tager man eksponentialfunktionen 10() på hver side:

10log(y) = 10ax+b

og reducerer videre derfra.


Svar #2
09. april 2013 af MySoul (Slettet)

y =b*a^x

log(y)=log(b*a^x )

log(y)=log(b)+log(a^x )

log(a^x )=x * log(a)

log(y)=log(b)+x*log(a)

er dette korrekt? og hvad gør jeg herefter. Tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal jo gå den anden vej, som jeg har startet i #1:

log(y) = ax + b , tag nu 10() på hver side

10log(y) = 10ax+b , reducer

y = 10b · (10a)x

   = B · Ax ,

hvor B = 10b , og A = 10a .


Svar #4
09. april 2013 af MySoul (Slettet)

okay, men har jeg så gjort rede for at y da er en eksponentiel udvikling?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Funktionen y = B · Ax er da en eksponentiel funktion.


Svar #6
09. april 2013 af MySoul (Slettet)

Okay, mange tak.  


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.