Matematik
LIgnings Systemer - Hjælp
09. oktober 2005 af
KristianA (Slettet)
Til en koncert havde i alt 600 tilhørere købt billet. Nogle betalte 300 kr. for en billet, mens resten betalte 150 kr. for en billet.
Hvor mange biletter blev solgt af hver slags , når den samlede billetindtægt var på 150.000.
nogle der kan se hvordan den skal stilles op?
Hvor mange biletter blev solgt af hver slags , når den samlede billetindtægt var på 150.000.
nogle der kan se hvordan den skal stilles op?
Svar #1
09. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)
Kald antallet af folk der betalte 300 kr. for x, og dem der betalte 150 kr. for y.
Så må vi have at
x+y=600
og
x*300+y*150=150000
Så må vi have at
x+y=600
og
x*300+y*150=150000
Svar #2
09. oktober 2005 af KristianA (Slettet)
Har lige fundet ud af den :) sjovt nok hehe... men tak for hjælpen
Svar #3
09. oktober 2005 af fixer (Slettet)
Det er lidt bevidstløst blot at opstille ligninger. Opgaven kan løses helt uden anvendelse af algebraiske færdigheder.
Start med at lade alle 600 give 150 kr hver. Så resterer af billetindtægten 60.000 kr.
Alle, der kun har betalt 150 kr per billet, har nu givet sit. De resterende 60.000 kr må så stamme fra alle de, der har betalt 300 kr pr billet. Da de hver mangler at give 150 kr, må der være 60.000/150 kr/stk, eller 400 af dem. Altså er der 200 der kun betaler 150 kr per billet.
Kontrol: 400*300 + 200*150 = 150000
Start med at lade alle 600 give 150 kr hver. Så resterer af billetindtægten 60.000 kr.
Alle, der kun har betalt 150 kr per billet, har nu givet sit. De resterende 60.000 kr må så stamme fra alle de, der har betalt 300 kr pr billet. Da de hver mangler at give 150 kr, må der være 60.000/150 kr/stk, eller 400 af dem. Altså er der 200 der kun betaler 150 kr per billet.
Kontrol: 400*300 + 200*150 = 150000
Skriv et svar til: LIgnings Systemer - Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
