Fysik

Problemer med teori Skråt Kast

13. april 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal snart til at begynde på min SRO om "Skråt kast" og efter flere timers læsning af forskellige fysik bøger er jeg stadig i tvivl om hvordan jeg skal starte min teori del op, nogen venlige sjæle der evt. kan hjælpe mig med starten af teorien i det skrå kast? 

Tusind tak på forhånd 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. april 2013 af mathon



        begynd med
                                             vo•cos(α)
                                     vo = (              )             hvor α er elevationen
                                             vo•sin(α)
 

                                 


Svar #2
13. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Kan ikke helt præcis se, hvor det vil føre mig hen, men har tænkt på nogen og du må meget gerne kommentere på min tanke:

Synes du det er en god ide at starte med Ft = Fres og arbejde mig op til 
vy = -g*t og y = - ½*g*t2

Dernæst ind på starthastighed med Emek = Ekin + Epot og dernæst ind på udtryk af en parabel og slutteligt hvordan man finder xmax og ymax
Er dette en god fremgangsmåde i teorien eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2013 af peter lind

Med det skrå kast er du nød til at se på det som en 2 dimensional bevægelse. Opret et koordinatsystem. Angiv tyngdekraften som den resulterende kraft på vektorform. Du kan evt. senere tilføje luftmodstand, hvis dette kræves. Brug dernæst Newtons anden lov til at opskrive bevægelsesligningerne


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. april 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:kast_3.doc

Svar #5
13. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg sætter stor pris på jeres hjælp, men der er et kæmpe MEN, nemlig at jeg ikke må bruge vektorer regning i min opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2013 af peter lind

Det lyder mærkeligt men så må du skrive det ud i koordinater i stedet for


Svar #7
13. april 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Problemet er, at vi først får om vektor regning til næste år. Men jeg har prøvet at "forstå" det via koordinat, men det er ikke noget som jeg er 100% sikker på og derfor kunne jeg godt tænke mig evt. en forklaring eller nogen links/hjemmesider der skriver om dette, hvis i selvfølgelige kender nogen hjemmesider.  


Skriv et svar til: Problemer med teori Skråt Kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.