Fysik
kraft..hjælp til opg.
09. oktober 2005 af
sis88 (Slettet)
heeeej..håber jeg kan få hjælp til følgende opg..
-
en mand(1) skubber en vogn med kraften 400 N (mod højre) og en anden mand(2) skubber den mod venstre med kraften 100N. vognen flyttes 2m mod højre.
a) beregn det arbejde, mand(1) udfører på vognen
b) beregn det arbejde, mand(2) udfører på vognen
) beregn det arbejde, tyngdekraften udfører på vognen
-
jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvilke formler jeg skal bruge
til a) er det så ikke.. A= -F * delta s
dvs -400 * 2 = -800J ?
-
en mand(1) skubber en vogn med kraften 400 N (mod højre) og en anden mand(2) skubber den mod venstre med kraften 100N. vognen flyttes 2m mod højre.
a) beregn det arbejde, mand(1) udfører på vognen
b) beregn det arbejde, mand(2) udfører på vognen
) beregn det arbejde, tyngdekraften udfører på vognen
-
jeg kan ikke rigtig finde ud af, hvilke formler jeg skal bruge
til a) er det så ikke.. A= -F * delta s
dvs -400 * 2 = -800J ?
Svar #1
10. oktober 2005 af fixer (Slettet)
a-c) Næsten. Arbejdet A udført af en kraft F over strækningen s (begge vektorer) er defineret som
S[F*ds] = A
s
I det konkrete tilfælde er begge kræfter parallelle med bevægelsesretningen og konstante under bevægelsen. Integralet af skalarproduktet udarter derfor til
A = Fs når F peger i bevægelsesretningen
A = -Fs når F peger modsat bevægelsesretningen
Ved besvarelsen af spm c skal man erindre at tyngdekraften er vinkelret på bevægelsen.
S[F*ds] = A
s
I det konkrete tilfælde er begge kræfter parallelle med bevægelsesretningen og konstante under bevægelsen. Integralet af skalarproduktet udarter derfor til
A = Fs når F peger i bevægelsesretningen
A = -Fs når F peger modsat bevægelsesretningen
Ved besvarelsen af spm c skal man erindre at tyngdekraften er vinkelret på bevægelsen.
Skriv et svar til: kraft..hjælp til opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
