Matematik

VIGTIGT

22. april 2013 af hejmedddi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg  har fået en opgave, der lyder sådan:

udviklingen i indbyggertallet i storby kan beskrives ved : dN/dt =a¤N(1000000-N)

hvor N er indbyggertallet og t er tiden pr døgn og a er en konstant.

til tiden t=0 er antallet indbygger 100000 og når indbyggertallet er 200000 vokser indbyggertallet med 100 pr. døgn.

Jeg har fået N=1000000/1+9¤e^-a1000000¤x

altså 9 er konstanten c. Men hvordan regner jeg a udefra de informationer jeg har fået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af peter lind

Som du skriver dit resultat er det forkert. Der mangler nogle parenteser.

Brug at for N=200000 er dN/dt = 100/døgn


Svar #2
22. april 2013 af hejmedddi (Slettet)

Altså er det det her du mener?:

100=a ¤ 200000¤(1000000-200000)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af peter lind

Ja


Skriv et svar til: VIGTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.