Matematik
stamfunktion igen igen..
11. oktober 2005 af
Goingforwin (Slettet)
Jeg har rimelig store problemer med den her:
Bestem samtlige stamfunktion til f(x) = 4x^3 - 1 Bestem derpå den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y = 31x - 40 som tangent..?
På forhånd tak..!
Bestem samtlige stamfunktion til f(x) = 4x^3 - 1 Bestem derpå den stamfunktion til f, hvis graf har linjen med ligningen y = 31x - 40 som tangent..?
På forhånd tak..!
Svar #1
11. oktober 2005 af 2835 (Slettet)
stamfunktion til 4x^3-1:
x^4-x + k, k tilhører de reele tal...
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
x^4-x + k, k tilhører de reele tal...
::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk
Svar #2
11. oktober 2005 af sontas (Slettet)
jamen gæt på hvad, der gælder om F'(x) når tangenten har hældningen 31, udfra dette kan du let finde k.
Svar #3
11. oktober 2005 af SOHK (Slettet)
f(x)=4x^3-1 og stamfunktionen til det er F(x)=x^4-x+k
y=31x-40 skal være tangent til F, hældningskoefficienten i en tagent er f(x): F´(x)=f(x)=31 heraf fås:
4x^3-1=31 -> 4x^3=32 -> x^2=32/4 -> x=3kvadratrod 32/4 -> x=2 så ved du hvor skæringspunkt ligger mellem graf og tangent (x=2)så skulle du gerne finde ud af resten selv.. ellers bare spørg. håber jeg ku hjælpe...
y=31x-40 skal være tangent til F, hældningskoefficienten i en tagent er f(x): F´(x)=f(x)=31 heraf fås:
4x^3-1=31 -> 4x^3=32 -> x^2=32/4 -> x=3kvadratrod 32/4 -> x=2 så ved du hvor skæringspunkt ligger mellem graf og tangent (x=2)så skulle du gerne finde ud af resten selv.. ellers bare spørg. håber jeg ku hjælpe...
Skriv et svar til: stamfunktion igen igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
