Matematik

Vis differentialligning

22. april 2013 af Matematikåhno (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vis, at y=e^(0,5x^2 ) er løsning til differentialligningen

dy/dx=x·y
 

Nogen, som kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt funktionen i differentialligningen og kontroller, at ligningen er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2013 af mathon

eller

                        ∫(1/y)dy = ∫xdx

                        ln(y) = (1/2)x2 + ln(yo)    

                        y = yo • e(1/2)x^2           y>0   og yo = 1


Skriv et svar til: Vis differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.