Kemi

pH ved puffer

23. april 2013 af Karenmaria (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et spørgsmål, der virkelig forvirrer mig:

Ved hvilket pH er der lige store koncentrationer af fosforsyre og H2PO4-?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

Pufferligningen
                 pH = pKa + log([B]/[S])
25 oC:
                 pH = 2,12 + log([H2PO-4] / (H3PO4])

 

 

      pH er lig pKa, når [B] = [S]


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af mathon

konkret
                            pH = 2,12 ved lige store koncentrationer af H3PO4 og H2PO4-


Skriv et svar til: pH ved puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.