Fysik

Masse- og kerneenergi

24. april 2013 af Gandhara (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber i kan hjælpe med følgende spørgsmål:

Vis at, 1 u * c^2 = 1,492419 * 10^-10 J = 931,4942 MeV

benyt, at:

u = 1,660540 * 10^-27 kg
e = 1,6021773 * 10^-19 C
c = 2,99792458 * 10^8 m/s

 

jeg har regnet ud at 1,660540*10^-27 kg * (2,99792458 m/s)^2 = 1,492419*10^-10 J

men problemet er hvordan jeg kommer frem til 931,4942 meV.

Jeg har set at der er en anden tråd med lignende opgave, men jeg forstod ikke beregningerne. Håber der er nogen med pædagogisk hjælp derude :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af peter lind

I1 elektronvolt er den energi som en elektron "vinder" ved at gennemløbe 1 volt så 1eV = 1V*1,6021773 * 10-19 C


Svar #2
24. april 2013 af Gandhara (Slettet)

Så tænker du vel noget i retning af:

E=Q*U

=

E= 1,6021773 * 10-19 C *1 v = 1,6021773 * 10-19 J?

 

=>

1,492419 * 10^-10 J * 1,6021773 * 10-19 J = 2,39122*10^-29?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2013 af peter lind

Du kludrer med enhederne de 1,6021773*10-19 er ikke joule men en omregningsfaktor mellem Joule og eVi. Du skal også dividere med det tal ikke gange med det.


Skriv et svar til: Masse- og kerneenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.