Fysik

Tid og målinger

28. april 2013 af mira4100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der står i min arbejdsark: "Tiderne for målingerne er midttidspunktet for hvert tidsinterval..." 

Jeg har målinger fra hvert 20. sekund. Skal jeg så skrive 10, 30, 50 osv.? Og hvad gør jeg med mine data? Så passer de jo ikke længere på tiden? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2013 af peter lind

Det kunne være rart, hvis du fortalte hvad det var for nogle målinger.  Hvis du har målt nogle positioner til forskellige tider og man vil finde hastigheden så gør man det ved at dividere strækningen med den givne tidsforskel. Hvis man vil angive hvilket tidspunkt man har fundet den pågældende hastighed bruger gennemsnittet af tidpunkterne for de 2 endepunkter af intervallet


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2013 af hesch (Slettet)

Der er formodentligt tale om en integrerende måling, f.eks. en geigertæller.

En sådan tæller måler i et tidsinterval, og måler derfor en middelværdi af en strålingsintensitet i tidsintervallet. Hvis du skal plotte sammenhængende værdier mellem middelstråling og tid, må plottet også retteligen være ved middel-tiden.

Måler du således en middelværdi = 240 i et tidsinterval = [40;60]s, må plottet være =

( værdi, tid ) = ( 240, 50 ).

Behandl dine data ud fra dette plot.


Skriv et svar til: Tid og målinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.