Kemi

Hvor mange gram N2 udvikler

06. maj 2013 af JenzzeN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens! 

jeg har følgende reaktion 4NH3+3o2-->2N2+6H2O

Hvor mange gram Nudvikler 85 g NH3??

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

1) Omsæt massen af NH3 til stofmængde. Udnyt at
     n = m / Mw

2) Antag fuldstændig reaktion og anvend forholdet mellem de støkiometriske koefficienter for NH3 og N2 til at beregne den dannede stofmængde af N2. Det gælder at
     n(N2) = n(NH3) / 2

3) Omsæt den beregnede stofmængde af N2 til masse. Udnyt at
     m = M· n 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

se


Skriv et svar til: Hvor mange gram N2 udvikler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.