Matematik
Areal under kurven (integralregning)
Hej :) Jeg sidder med en opgave jeg simpelthen ikke kan finde ud af. Håber der er en der kan hjælpe. Opgaven lyder således:
En funktion f er givet ved f(x) 4 - (x^2 / 4)
Grafen for f og førsteaksen afgrænser i første og anden kvadrant en punktmængde M, der har et areal (fig. 1)
a) Bestem arealet af M
Fra punktmængden M er der udskåret et retangel (fig. 2)
b) Bestem arealet af det skraverede område på figur 2 udtrykt ved x
Jeg har vedhæftet et billede af figurene. På forhånd tak for hjælp.
Hilsen Laura
Svar #1
10. maj 2013 af laurakirstinelilieholm (Slettet)
Hmm.. Jeg prøver lige at vedhæfte filen en gang til
Svar #2
10. maj 2013 af mette48 (Slettet)
Jeg kan ikke finde tegningen.
Find funktionens skæringspunkter (a og b) med førsteaksen.
Brug derefter
A=ab∫ (f(x) dx
Svar #3
10. maj 2013 af mette48 (Slettet)
Må der kom figuren
b) areal = areal af M - 2*x*f(x) indsæt udtrykkene for Arealet af M og f(x)
Svar #4
10. maj 2013 af laurakirstinelilieholm (Slettet)
Hvordan er det nu man finder funktionens skæringspunkter? Det er jo ikke en andengradsligning eller er det? Og i så fald hvad er så dens a og b-værdier, til beregning af rødderne?
Svar #5
10. maj 2013 af laurakirstinelilieholm (Slettet)
Nå nu fik jeg kigget lidt nærmere på det. Efter at have sat funktionen lig 0, og regnet integralet med grænserne -4 og 4, får jeg 21,33333. Er det rigtigt?
Svar #7
10. maj 2013 af laurakirstinelilieholm (Slettet)
Tak, så passer det jo :)
I opgave b kan det så passe at det bliver -2*x(4-(x^2/4)? Og er det andet man så skal gøre, eller er det resultatet?
Svar #8
10. maj 2013 af mathon
b)
Arealet af skraveret område =
(64/3) - 2x • (-(1/4)x2 + 4) =
(64/3) + (1/2)x3 - 8x =
(1/2)x3 - 8x + (64/3)
Svar #9
10. maj 2013 af laurakirstinelilieholm (Slettet)
Det var godt nok noget helt andet. Hvorfor skal man sige - 64/3? Forstår det ikke rigtigt..
Svar #10
10. maj 2013 af mathon
-4∫4 (-(1/4)x2 + 4) dx = [-(1/12)•x3 + 4•x]-44 = -(1/12)•43 + 4•4 - (-(1/12)•(-4)3 + 4•(-4)) =
-(1/3)•16 + 16 - (1/3)•16 + 16 =
(-(2/3) + 2) • 16 =
(-(2/3) + (6/3)) • 16 =
(4/3)) • 16 = (64/3)
Svar #11
10. maj 2013 af hesch (Slettet)
64/3 = 21,33333 = arealet under parablen.
Herfra skal du så subtrahere arealet af rektanglet.
Skriv et svar til: Areal under kurven (integralregning)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
