Fysik

Plane bølger

13. maj 2013 af Thzt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg har brug for hjælp i disse to opgaver til min aflevering og håber nogen derude kunne hjælpe mig!

11: I en plan bølge er afstanden mellem to på hinanden følgende bølgetoppe 8,0 m. Beregn bølgehastigheden, når der passerer 20 toppe forbi et givent punkt pr. min.

13: En TV-station sender med frekvensen 55 MHz. Angiv bølgelængden.

 

Desuden har jeg en delopgave som jeg har lavet, men vil bare få bekræftet at det jeg har gjort er rigtigt! 

c) Angiv svingningstid, frekvens, bølgelængde og hastighed for nedenstående:

y = A * sin * 2Pi * ( t / 0,0025 s - x / 3,5 m)

T = 0,0025 s

f = 1/0,0025 = 400 Hz

Bølgelængde = 3,5 m

v = 3,5 / 0,0025 = 1400 m/s


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2013 af Heptan

11: Vi får at vide at en bølgelængde er 8,0 m. Bølgehastigheden må derfor være 8,0 m x 20 toppe pr min. Divider resultatet med 60 for at få det i Hz.

13: Udnyt at den generelle formel for bølger er som følger: v = f•λ, hvor lambda, det sidste symbol er bølgelængden som vi gerne vil finde. v er det samme som lysets hastighed, da radiobølger bevæger sig med samme hastighed som lyset, dvs 3*10^8 m/s.

Husk at angive frekvensen i Hz istedet for MHz. Gang med 1 mio. Løs ligning for lambda.

c) Det skal jeg ikke kunne sige, jeg har fået præsenteret forskriften for en harmonisk svingning på en anden måde, men dine udregninger ser rigtige nok ud.


Svar #2
14. maj 2013 af Thzt (Slettet)

Tusind tak!

Skriv et svar til: Plane bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.