Matematik

Definition af stykvis kont funktion

14. maj 2013 af aaaa202 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil gerne have hjælp til en definition, som jeg synes er meget kringlet.
 

def: stykvis kontinuert funktion: en funktion f: [a,b] kaldes stykvis kontinuert hvis der findes en deling af intervallet [a,b] med delepunkter a=x0<x1<x2...<xn=b og for hvert j=1..n en kontinuert funktion !! f:[xj-1,xj] som er identisk med f på det åbne interval ]xj-1,xj[. !!!

Jeg har sat udråbstegn, om det jeg ikke forstår. Hvad mener der mere pædagogisk sagt med at f skal være den samme på det lukkede interval som det åbne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

For hvert delinterval [xj-1;xj] finder der en kontinuert funktion fj som stemmer overens med restriktionen af f til det åbne interval ]xj-1;xj[ .

Funktionen f er kontinuert i hvert af de åbne delintervaller.

Det hedder en stykkevis kontinuert funktion.


Skriv et svar til: Definition af stykvis kont funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.