Kemi
Buffer - pH beregning-fik den selv klaret:-)
15. oktober 2005 af
Katen (Slettet)
Hejsa
Set bort fra alt neden under.
Ved at taste opgaven ind - fik jeg nogle ider - og fik løst opgaven i 2. forsøg - dejligt - hvis I kender den følelse
Kath.
Jeg har en opgave, der lyder sådanne:
Beregn pH i en blanding af 5,62 g NH(4)Cl, 10 mL 25 w/w% NH(3) og vand op til 500 mL
Jeg er i tvivl om, hvordan ligevægtsreaktionskommer til at se ud.
Mit bud:
NH(4)+ H(2)O <-> NH(3) + OH- ?
NH(4) - der har jeg g - og kan derved finde mol mængden n=m*M
NN(3)kan findes ved at slå 25 w/w% mol/L=13,3159 ved 25 w/w%
Hvis det er sandt, så har jeg en base, hvor jeg kan finde pk(s) for - og så skla jeg "bare" have beregnet konc. af basen og syren, for at kunne beregne pH vha. pufferligningen
Set bort fra alt neden under.
Ved at taste opgaven ind - fik jeg nogle ider - og fik løst opgaven i 2. forsøg - dejligt - hvis I kender den følelse
Kath.
Jeg har en opgave, der lyder sådanne:
Beregn pH i en blanding af 5,62 g NH(4)Cl, 10 mL 25 w/w% NH(3) og vand op til 500 mL
Jeg er i tvivl om, hvordan ligevægtsreaktionskommer til at se ud.
Mit bud:
NH(4)+ H(2)O <-> NH(3) + OH- ?
NH(4) - der har jeg g - og kan derved finde mol mængden n=m*M
NN(3)kan findes ved at slå 25 w/w% mol/L=13,3159 ved 25 w/w%
Hvis det er sandt, så har jeg en base, hvor jeg kan finde pk(s) for - og så skla jeg "bare" have beregnet konc. af basen og syren, for at kunne beregne pH vha. pufferligningen
Skriv et svar til: Buffer - pH beregning-fik den selv klaret:-)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
