Kemi

Tegne titrerkurve

14. maj 2013 af Falaffel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :-) 

Jeg sidder og er igang med en kemi opgave, og jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den an, håber der er nogle der har tid og lyst til at hjælpe. 

 

På forhånd tak! 

 

Opgave: 

Skitser titrerkurven for titreringen af 20,0 ml 0,100M NH3 med 0,100M HCl


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

25 oC:
      pKb(NH3) = 4,75; svag base. 
      pKs(NH4+) = 9,25; svag syre.
Start

      pOH = (1/2)•(4,75 - log(0,100)) = 2,88
      pH = 14 - pOH = 14 - 2,88 = 11,12

1/2-ækvi.

                                 NH3       +       H3O+       ----->       NH4+       +       H2O  
       * Start         0,0020 mol      0,0010 mol
          Slut          0,0010 mol          0 mol                    0,0010 mol

* n(NH3) = (0,020 L) • (0,100 M) = 0,0020 mol
   n(HCl) = (1/2) • n(NH3) ⇔ V(HCl) = (1/2)•(n(NH3) / c(HCl)) = (1/2) • ((0,0020 mol) / (0,100 M)) =  0,010 L
 *n(HCl) = (0,010 L) • (0,100 M) = 0,0010 mol

        pH = 9,25 + log(0,0010/0,0010) = 9,25

ækvivalenspunktet

        NH3       +       H3O+       ----->       NH4+       +       H2O
        n(HCl) = n(NH3) ⇔ V(HCl) = (n(NH3) / c(HCl)) = (0,0020 mol) / (0,100 M) =  0,020 L

        [NH4+] = n(HCl) / Vtotal = (0,0010 mol) / (0,010 L + 0,010 L) = 0,050 M

        pH = (1/2)•(9,25 - log(0,050)) = 5,28
 


Skriv et svar til: Tegne titrerkurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.