Matematik

Jeg har brug for hjælp til en ligning

19. maj 2013 af Emillios (Slettet) - Niveau: B-niveau
(x+1)+(x-2)^2((x-2)(x+2))=0

Jeg kan ikke gennemskue denne ligning, kunne godt tænke mig en løsning og en forklaring så jeg kan få noget forståelse hvis i kan hjælpe mig :) tak på forhånd venner

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af c_aastrup

Hejsa!

Den måde ligningen står på får mig til at tro at du måske har skrevet lidt forkert. Hvis du mente

(x+1)(x-2)2((x-2)(x+2))=0

Altså en række faktorer der giver 0 (det kaldes nul-reglen) så sker det kun når en af faktorerne er 0, fx. x + 1 = 0

Hvis den står rigtigt, så er der ikke andet for end at gange parentserne ud og løse ligningen.


Svar #2
19. maj 2013 af Emillios (Slettet)

Undskyld har skrevet lidt forkert, (x+1)+(x-2)^2-((x-2)(x+2))=0

Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2013 af hesch (Slettet)

#2:  Gang paranteserne ud, så får du en 2. grads ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt

(x+1) + (x-2)2 -(x-2)(x+2) = (x+1) + (x-2)·(x-2 -(x+2)) = (x+1) + (x-2)·(-2 -2) = (x+1) -4·(x-2) = ...

Det reduceres derfor til en lining af 1. grad i x, en lineær ligning i x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af hesch (Slettet)

#4:  I en eksamenssituation, vil jeg bestemt ikke anbefale at bruge tid på at finde sådanne spidsfindigheder.

Det er spild af kostbar tid, specielt i det tilfælde, at de slet ikke findes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal bruge dine kvadratsætninger


(a-b)^2 =   og (a+b)(a-b) =
 

----------------------
 

0 =
 

x+1 +
 

x^2-4x+4 -
 

(x^2-2^2) =
 

x+1+x^2-4x+4-x^2+4 =
 

-3x +9 = 0
 

x = ?

;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2013 af mette48 (Slettet)

Tja Andersen

Efter den gamle karakterskala havde været på vej mod 13. En elegant og enkel løsning. De kvaliteter sættes der åbenbart ikke pris på mere.

 


Skriv et svar til: Jeg har brug for hjælp til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.