Matematik
to funktioner
Hvordan laver man denne opgave??
To funktioner er givet ved:
f(x) = -4x2+ 20x og g (x) =8 x
bestem skæringspunkterne
Svar #1
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
Hvis det drejer sig om skæringspunkterne mellem de to funktioners grafer, finder man skæringspunkternes x-koordinater ved at løse ligningen
f(x) = g(x)
der her bliver til en 2.-gradsligning i x, som let løses ved at faktorisere og benytte nulreglen.
Svar #4
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Nej, det er ikke korrekt. Ligningen dannes ud fra ligningen f(x) = g(x), dvs.
-4x2 + 20x = 8x .
Svar #6
19. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Nej, saml alle leddene på den ene side, og reducer.
-4x2 + 20x = 8x
bliver jo så til
-4x2 +12x = 0 , eller
x2 -3x = 0 , eller
x·(x-3) = 0
Løs nu ligningen ved at benytte nulreglen.
Svar #7
19. maj 2013 af namnamG (Slettet)
Er skæringspunkterne så 0 og 3?
Derefter skal jeg finde arealet: ∫03 -4x2+ 12x ? og finder F (x) til : - 4/3x3 + 6x men jeg får arealet til 126..
Svar #8
20. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
- Er du HELT sikker på, at det er det integral, du skal finde - ?
;-)
Svar #9
20. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
- Mon ikke det nærmere er arealet MELLEM de to grafer, der menes?
Svar #11
20. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
#9
Det er jo også netop integralet, som TS har skrevet op i #7, uden dog at beregne det korrekt
0∫3 (f(x) - g(x)) dx = 0∫3 (-4x2 +12x) dx = [ -(4/3)x3 + 6x2 ]30 = -(4/3)·33 + 6·32 = (6 - 4)·32 = 2·9 = 18
Svar #15
20. maj 2013 af Krabasken (Slettet)
Det er fuldstændig lisså rigtigt - det andet så måske lidt "smartere" ud . . . ;-)
Skriv et svar til: to funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
