Matematik

uden hjælpemidler

26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Nogle der kan give hints til hvordan de to vedhæftede opgaver skal løses?

 

Vedhæftet fil: heej.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af SuneChr

5)

Vis, ved differentiation, at  f '(x) > 0  for alle x ∈ R

# 2  Nej. Det er nok at vise ovenstående.


Svar #2
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

skal jeg lave monotoni linje eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af peter lind

Opgave 5 Vis at f'(x) > 0

Opgave 6: Ligningen for en cirkel er (x-a)2+(y-b)2 = r2. Den står i din bog

Indsæt parameterfremstillingen i cirklens ligning og løs den fremkomne ligning


Svar #4
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

er cirklens ligning:( x-0)+( y - 0) 2 =√2 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2013 af peter lind

nej


Svar #6
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvordan så


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. maj 2013 af mathon

opgave 6:

Cirkelligning:
                              x2 + y2 = 2


Skæring kræver
                                       x2 + y2 = 2   og  x = 3 + t  samt   y = -3 - t

     dvs
                                       (3 + t)2 + (-3 - t)2 = 2  


Svar #8
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

skal jeg så isolere t for at finde skæringspunkterne?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2013 af mathon

   Ja


Svar #10
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvordan gør jeg det..


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. maj 2013 af JogaBonito (Slettet)

Hej mathon

 

Jeg kan se at du virkelig har styr på fysik og matematik. Jeg ville spørge om du har mulighed for at hjælpe mig med noget? :) 


Svar #12
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Opgave 5 Vis at f'(x) > 0

Jeg får f'(x) = e+7 . Det er da > 0?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2013 af peter lind

ja


Svar #14
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

skal jeg indsætte nogle værdier på x'ets plads for at vise at det er > 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. maj 2013 af mathon

#7


opgave 6 fortsat:

Cirkelligning:
                              x2 + y2 = 2


Skæring kræver
                                       x2 + y2 = 2   og  x = 3 + t  samt   y = -3 - t

     dvs
                                       (3 + t)2 + (-3 - t)2 = 2 

                                       (3 + t)2 + ((-1)•(3 + t))2 = 2

                                       (3 + t)2 + (3 + t)2 = 2

                                       2(3 + t)2 = 2

                                      3 + t = ±1

                                      t = -3±1

                                         t = -4   v   t = -2
hvoraf
skæringspunkterne
                                         x = 3 + t          y = -3 - t

                                    S1 = (3 + (-4) ; -3 - (-4)) = (-1;1)

                                    S2 = (3 + (-2) ; -3 - (-2)) = (1;-1)

                                          
 

                                   

 

 


Svar #16
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvad med opgave 5?


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. maj 2013 af peter lind

Du burde vide at eksponentialfunktionen kun giver positive tal og at 7 er et positivt tal


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.