Matematik

Opgave haster

27. maj 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

hvordan laver jeg følgende opgave?

find en ligning for den cirkel, der har centrum i (6,-1) og som tangerer linjen med ligningen 2x-3y+12=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn af standen fra cirklens centrum til den givne rette linie. Denne afstand er cirklens radius. Opskriv derefter cirklens ligning.


Svar #2
27. maj 2013 af Sinimini (Slettet)

Det har jeg også gjort, men jeg får ikke det samme som facitlisten.

Facitlisten får: (x-6)^2+(y+1)^2=441/13

Er det rigtigt, eller er det fejl i facitlisten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at vise dit eget resultat. Jeg får ikke facitlistens resultat. Har du skrevet opgaven korrekt?


Svar #4
27. maj 2013 af Sinimini (Slettet)

Jeg får r^2 til 729/13


Svar #5
27. maj 2013 af Sinimini (Slettet)

Jeg har skrevet opgaven korrekt..;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, afstanden fra centrum til linien er 27/√13 . Facitlisten vil have denne til at være 21/√13 .


Svar #7
27. maj 2013 af Sinimini (Slettet)

jeg har r = 27*kvrod(13)/13

Er det det samme?


Svar #8
27. maj 2013 af Sinimini (Slettet)

Nåår, jaer, så er det godt ;-) Mange tak for hjælpen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven blev også diskuteret her https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1237852 med samme resultat.


Skriv et svar til: Opgave haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.