Kemi

Enkelt reaktion og ikke mere!

21. oktober 2005 af Stine pigen (Slettet)
Det er første gang jeg støder ind i en sådan reaktion hvor der kun bliver dannet et enkelt stof på højre side som skal afstemmes:

IO3- + I- ----> I2

jeg kan godt se at den første I falder med 5 over på højre side dvs = falder med 5
Med den alene I- stiger den fra -1 til o= dvs den stiger med 1

jeg kan ikke se andet end at gange 1 med 5 så der står

IO3- + 5I- ----> I2

kan også godt finde ud af at afstemme med H+ og h2o det er ikke noget problem

håber nogle kemi eksperter dukker op :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2005 af frodo (Slettet)

afstem I først

afstem ladning

afstem med vand

Svar #2
21. oktober 2005 af Stine pigen (Slettet)

ok så får jeg den til

IO3- + 5 I- + 6 H+ -->I2 + 3 H2O

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2005 af KemiKasper (Slettet)

hva med:

IO3- + 5 I- + 6 H+ --> 3 I2 + 3 H2O

Så passer iod også :)

Svar #4
21. oktober 2005 af Stine pigen (Slettet)

jah lige præcis det, hvorfor skal der lige stå 3 foran I2?? det er det eneste jeg ikke kan se HVORFOR?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2005 af Dr. MolBio (Slettet)

Ok.. hvis du har en iod opløst på ion-formen IO3- så har du 1 I - ion, og så har du 5 frie opløste iod - ioner, og det giver ialt 6 Iod-ioner, og dette er også gældende for 3*2 = 6
held og lykke..

Skriv et svar til: Enkelt reaktion og ikke mere!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.