Kemi

Reaktion mellem magnesium og oxygen

22. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)
Hej,
vi har lavet et eksperiment med magnesium som blev varmet op indtil det reagerer med oxygen.

Jeg bliver bedt om at argumentere for hvorfor en reaktion tog sted.
Kan man sige at det er en eksotermisk reaktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2005 af Græskar (Slettet)

Hmm, det er sikkert en redox-reaktion.
(kigger i mine noter)

Er det dette forsøg:
"Et stykke Mg-bånd holdes i en tang over en gasflamme. Der dannes et hvidt pulver, når luftens O reagerer med metallet."?

For så har vi også lavet det :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2005 af Græskar (Slettet)

Har I fået en bog? Vores lærer har fotokopieret det fra en bog der hedder Kemi i perspektiv 1.

Jeg kan godt skrive det idn for dig, men skal bare lige være sikekr på at det er det du fisker efter.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#0

Det er en redox-reaktion.

2Mg=(2Mg++)+4e-(oxidation)
O2=O2+4e-=O2--(reduktion)
_________________
(2Mg++)+O2--=2MgO2.

Svar #4
22. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)

Da jeg går på en international skole i sverige er vores bog en del af IB-programmet. Men det jeg skal bruge er argumenter for at en reaktion har taget sted, evt. reaktion type.
Jeg har skrevet
Farveskifte
Lys bliver udsendt
Massen skifter før og efter


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2005 af HorseRider (Slettet)

Hvilket niveau har du kemi på, for du kunne jo benytte termodynamik i din begrundelse for, hvorfor reaktionen forløber..?

Svar #6
22. oktober 2005 af chrisjorg (Slettet)

Jeg tager det på high level.
Hvilket emne af termodynamik ville du henvise mig til?

Skriv et svar til: Reaktion mellem magnesium og oxygen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.