Matematik

Christoffel's symboler

13. juni 2013 af MariaCalc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Beregn [pm,q]+[qm,p]


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2013 af ultramaniac (Slettet)

first kind ... yes??

[pm,q]+[qm,p]=½(∂gpq/∂xm+∂gmq/∂xp-∂gpm/∂xq)+½(∂gpq/∂xm+∂gmq/∂xq-∂gqm/∂xp)=∂gpq/∂xm


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2013 af peter lind

Christoffel symboler er afhængig af den aktuelle metrik og kan ikke beregnes uden kendskab til denne. Definitionen er Γijk = ½( ∂(gjk/∂xi + ∂(gki/∂xj - ∂(gij/∂xi )


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juni 2013 af ultramaniac (Slettet)

#2 ja ... men notationen Γijk er forældet ... AFAIK bruger man nu [ij,k] for Christoffel's symbol af første orden ... er ret sikker på at min regning i #1 holder!


Skriv et svar til: Christoffel's symboler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.