Kemi

Molfohold HJÆLP SØDE MENNESKER

14. juni 2013 af SMS94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kloge kemi mennesker                                                                                                                                                    Jeg skal op til NF her næste uge og i den forbindelse har jeg et problem med at forstå molforholdet i en opgave der hedder winklertitrering og heri reaktonerne. Reaktionerne med molforholdet linker jeg på nede for                                      PLEASE HJÆLP MIG MED AT FORSTÅ MOLFORHOLDET, JEG VIL VÆRE EVIG TAKNEMLIG :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2013 af mathon

         

 

                  1 mol O2 ækvivalerer 2 mol MnO2, som ækvivalerer 2 mol I2, som ækvivalerer 4 mol S2O32-

       hvoraf
                                  (1/4) mol O2 ækvivalerer 1 mol S2O32-

       som ikke er i overensstemmelse med, hvad du skriver i det gule felt,
       som bør være

                                  n(O2) = 4 • n(S2O32-)

            


Svar #2
14. juni 2013 af SMS94 (Slettet)

Hele billedet har vi fået af vores lære. så forstår ikke, når du skriver at det ikke er en overensstemmelse med det du skriver, er det ikke bare skrevet omvendt i den gule felt? og undskyld jeg er så besværlig, men jeg forstår stadig ikke hvordan vi går fra det ene mol til det andet mol i reaktionerne fx fra 1 o2 til 2 mol mno2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2013 af mathon

men
            antallet af forbrugt mol O2 til udskillelse af n mol (S2O32-) er (1/4) • (n mol S2O32-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2013 af mathon

#1
Sorry!!!!!
jeg fik klokket i det:

         
                                  (1/4) mol O2 ækvivalerer 1 mol S2O32-

      hvorfor
                                  antallet af mol O2 er en fjerdedel af antallet af mol S2O32-    

                                  n(O2) = (1/4) • n(S2O32-)
      


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2013 af mathon

"men jeg forstår stadig ikke hvordan vi går fra det ene mol til det andet mol i reaktionerne fx fra 1 O2 til 2 mol MnO2"

reaktion 1) kan læses
som
                                   i)   1 molekyle O2 (aq) udvikler 2 molekyler MnO2 (s)

                                   ii)  1 mol O2 (aq) udvikler 2 mol MnO2 (s)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2013 af LubDub (Slettet)

          n(O2)     =     (1/2) • n(MnO2)      =     (1/2) • n(I2)     =     (1/4) • n(S2O32-


Skriv et svar til: Molfohold HJÆLP SØDE MENNESKER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.