Matematik

Krydsprodukt - huskeregel for +/- i, j & k

15. juni 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en nem måde man kan huske hvornår krydsproduktet af i j og k er hhv plus og minus


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2013 af RRK (Slettet)

Tænker du på hvilken retning? og hvordan har du tænkt dig at tage krydsprodukt af 3 vektorer? (jeg regner med at du tænker på basisvektorerne..?)

Mht retning, brug højrehåndsreglen.. :)


Svar #2
15. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Jeg mener: ixj=k   jxi=-k  kxi=j  ixk=-j   jxk=i   kxj=-i

Min pointe er at jeg altid blander dem sammen og kan aldrig huske rækkefølgen.....


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. juni 2013 af RRK (Slettet)

ok, kender du højrehåndsreglen, fordi den hjælper i hvert fald ret meget, tror jeg..

du placere tommelfingeren som den ene vektor, pegefingeren som den anden vektor og når du så har langemanden til at stå 'vinkelret' på de to, viser den hvilken retning krydsproduktet har... - den kan også vise et hjørne af koordinatsystemet, hvis du har i x j = k, så er i tommelfinger, j pegefinger og k langemand.. :)

^^rimelig åndssvag forklaring hvis du kender den i forvejen.. :P


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. juni 2013 af peter lind

Reglerne er cykliske 123, 31,2, 231 er positive du rykker tallene en plads til højre og den sidste frem til førstepladsen.

Du kan også skrive det som xyz, zxy og yzx hvis du foretrækker det

En ombytning af 2 af tallene eller bogstaver giver et minustegn


Svar #5
15. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Jo kender godt højrehåndsreglen tak :) #4 ka jeg dog nok bedre huske det på, mange tak!! :) mente nok at der måtte være et system i det ;) lige hvad jeg manglede

Takker guderne for denne side og dens skønne brugere! ;))

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2013 af mathon

...jeg har problemer med at få indsat en fil

         


Svar #10
16. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Åhh i see... Har jeg oz tit haft, der er ret ofte fejl på den side her :/

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. juni 2013 af mathon

se


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tabellen giver a × b , hvor man opsøger a og b

 

  a \ b     i           j           k
--------------------------------
   i    |     0          k         -j
   j    |    -k          0          i
  k    |      j          -i          0


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. juni 2013 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

De higer og söger .


Svar #15
16. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Ahh super smart lille tabel der! Jeg takker og bøjer ;)

Skriv et svar til: Krydsprodukt - huskeregel for +/- i, j & k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.