Kemi

Generelle spørgsmål: protoner, elektroner, neutroner

17. juni 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej jeg ka simpelthen ikke finde ud af hvad der er protoner, elektroner, neutroner osv....
Det er noget med man trækker x fra x og så får man antal neutroner, men hvad er x?
Og hvor ser jeg hvor mange der er af hver?
Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2013 af Heptan

Protoner og neutroner er begge nukleoner, og hvis du har nukleontallet kan du trække antallet af protoner fra, så får du antallet af neutroner, og sådan kan du ellers lege med det.

A=Z+N

Z=A-N

N=A-Z

hvor A er nukleontallet, Z er protontallet og N er neutrontallet.

I en atomar partikel uden ladning er antallet af elektroner lig med antallet af protoner:

Z=e


Svar #2
17. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Tak! :) Er e så elektroner?
Og hvordan finder jeg oxidationstallene?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2013 af Heptan

Ja, det er elektroner. :) e-

 

Oxygen har altid OT=-2 undtagen i peroxider, og Hydrogen har altid OT=+1

Her er et eksempel på at finde oxidationstal for carbon i carbonmonoxid:

OTCO=OTC+OTO

0=OTC-2

OTC=+2

 

Det totale oxidationstal for et molekyle er det samme som ladningen. CO har ingen ladning så der har jeg bare skrevet 0 i ligningen.


Skriv et svar til: Generelle spørgsmål: protoner, elektroner, neutroner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.