Matematik

Integrations ved substitution

30. juni 2013 af joeeey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle :D

 

Jeg skal integere dette ved hjælp af substitution jeg har forsøgt noget af det men kan ikke komme videre:

∫ cos^2(x) sin(x) dx

tænker at sætte t = cos^2 x

Vi finder dx:

dt/dx =cos^2(x) <=> dt/dx = -sin(2 x) <=> dx = 1/-sin(2 x) dt

Indsætter dx:

∫ cos^2 (x) sin(x) dx => ∫ t sin(x) 1/-sin(2 x) dt <=> ∫ 1/2 t -cos(x) -sin(2 x) dt hvad er stamfunktionen til -->(-sin(2 x))???

 

vh

Janus

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2013 af peter lind

dt/dx = -2cos(x)*sin(x) hvilket se af differentiation af den sammensatte funktion t(y) = y2   y=cos(x)

Du skal hellere bruge substitutionen t = cos(x)  dt= -sin(x)dx


Svar #2
30. juni 2013 af joeeey (Slettet)

okay, men hvad gør jeg så med eksponenten fra cos2(x), går udfra man så bare tager den ene af cos(x) og laver som substitution og så har den anden tilbage så der står ∫ cos(x) t sin(x) dx??

vh

Janus


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juni 2013 af mathon

 

     

                      ∫ cos2(x) sin(x) dx

                     sæt   u = cos(x)     og dermed     -du = sin(x)dx             jeg bruger oftest u, da t har det med
                                                                                                            at blive overset i et tætskrevet udtryk

   hvoraf

                      ∫ cos2(x) sin(x) dx = - ∫u2du = -(1/3)•u3 + k = -(1/3)•cos3(x) + k
                                                                                              efter tilbagesubstitution

                     

                     

 


Skriv et svar til: Integrations ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.