Matematik

Integrationsprøven, er der nogen der har den cirkel som billede?

31. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

integrationsprøven på billedeform?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Søger du et billede fra en bestemt bog?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. august 2013 af SuneChr

# 1    Jeg tror, spørgeren mener huskereglen for differentiation/integration af sin og cos ,

som jeg i øvrigt aldrig selv har forstået.

En enhedscirkel, hvor der i (1 , 0) står cos x , (0 , 1) står sin x , (- 1 , 0) står - cos x , (0 , - 1) står - sin x .

I 1. kvadrant står  ∫ dx med krum pil i pos. omløbsretning og d/dx med krum pil i negativ omløbsretning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mange tak for forklaringen -- jeg erindrer ikke selv at have set et sådant diagram på den måde.

Det skal vel forstås som et huskediagram til at differentiere og integrere de to funktioner sin(x) og cos(x). Man opsøger den funktion, der skal opereres på, og så går man i den retning, som operatoren antyder (differentiation, eller integration i modsat retning), og man ankommer så til svaret ved at gå de fornødne 90º på cirklens periferi i den rigtige retning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. august 2013 af SuneChr

# 3     Jo, rundturene passer fint.

START (1 , 0) i pos. omløbsretning:

∫ cos x dx = sin x

∫ sin x dx = - cos x

∫ - cos x dx = - sin x

∫ - sin x dx = cos x

START (0 , 1) i neg. omløbsretning:

d/dx sin x = cos x

d/dx cos x = - sin x

d/dx (- sin x) = - cos x

d/dx (- cos x) = sin x


Svar #5
01. august 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: Integrationsprøven, er der nogen der har den cirkel som billede?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.