Fysik

Masse, vægt og tyngdekraft

03. august 2013 af Simon888 (Slettet) - Niveau: B-niveau
beregn massen af en genstand som har massen 1,3 kg ifølge en vægt, der er kalibreret til brug i danmark, men som befinder sig på månen. Hvordan udregner man det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2013 af peter lind

Brug tyngdeloven til at finde tyngdeaccelerationen på månen. De 1,3 kg skal du så gange med tyngdeaccelerationen på jorden og dividere den med tyngdeaccelerationen på månen


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2013 af YesMe (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. august 2013 af mette48 (Slettet)

en genstand som har massen 1,3 kg ifølge en vægt, der er kalibreret til brug i danmark, men som befinder sig på månen.

man må kunne gå ud fra at der er tale om en fjedervægt.

På jorden er kraften fra et lod på 13 kg  kj = 13*9,82 N

På månen skal der samme fraft til at få en visning på 13 kg,     km = kj =

km = m*am hvor am et tyngdeaccelerationen på månen

m = km / am = 13 * g / am


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 0508131344.PNG

Skriv et svar til: Masse, vægt og tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.