Matematik

hjælp med finde funktionen f

21. august 2013 af benjamin2167 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=0,01x^3-1,5^2-75x+6000

nulpunky

fortegnsvariation 

monotoniforhold 

ekstrema 

a) beskriv funktionen f ved hjælp af 2 af ovenstående analysepunkter

b) tegn grafen for funktionen f marker de fundne resultater bestemt i spørgsmål a ) på grafen


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2013 af mathon

Funktionen har du "fundet"
                                                f(x) = 0,01x3 - 1,5x2- 75x + 6000    om end du glemte et x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2013 af mathon

nulpunkter
                    Define f(x)=0,01x^3-1,5x^2-75x+6000

                                solve(f(x)=0,x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2013 af mathon

fortegnsvariation 
                               f(x) = 0,001•(x+71.6325)•(x-48,333)•(x-173.299)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2013 af mathon

monotoniforhold:
                             
                                      Define g(x) = solve(d(f(x),x)=0)             d(       i én tastning            

                                      solve(g(x)=0,x)      hvilket giver 1.koordinaterne til ekstremumspunkterne


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2014 af kaanbjerg3 (Slettet)

mange tak for hjælpen alle sammen (Y)


Skriv et svar til: hjælp med finde funktionen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.