Matematik

Hvordan regner man dette?

25. august 2013 af erik121 (Slettet)

Beregn rumfanget af en træstamme, der er 8 m høj og har en omkreda på 1,6 m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af mathon

…der regnes med en cylinderform

                     Omk = π • d = 1,6 m ⇒ d = (1,6 m)/π
volumen
                     V = h • (π/4)•d2 = (8 m) • (π/4)•((1,6 m)/π)2)

       


Svar #2
25. august 2013 af erik121 (Slettet)

omkreds*


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

Jeg vil anbefale at du starter med at finde arealet af cirklen først (enden af træstammen). formlen her er π*r2. Derefter kan du finde rumfanget ved at gange det med højde. kort sagt, så er formlet for beregningen af rumfanget af en cylinderformet figur følgende:

V=π*r2*h. 

 

Hvor r radius og h er højde. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som det er beskrevet i #1, skal man starte med at finde radius r eller diameter d = 2r i træstammens cirkulære tværsnit.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af JG0005 (Slettet)

#4

Jeg er med at man skal finde r først, men jeg synes bare at han skal finde arealet når kender r, fordi formlen for cylinderformet figur er  V=π*r2*h i de fleste lærerbøger. Jeg tror bare at formlen i #1 vil forvirre ham. 


Skriv et svar til: Hvordan regner man dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.