Matematik

Beregn areal

28. august 2013 af christinacomaco (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg sidder med min datters matematikbog, hvor der er en opgave der lyder:

Rektanglet  har et areal på 84 cm2

Længden = x+5, højden=x

Hvad skal x være?

Jeg kan sagtens se mig ud af, at det bliver en andengradsligning med resultatet x=7, men det har de altså ikke haft endnu (femte klasse). Er der en af jer, der vil komme med et bud på, hvordan man (på 5. klasses niveau) isolerer x?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Rezwan9 (Slettet)

Du flytter +5 over på den anden side af 84, og derfor bliver + til minus.

Altså, det bliver dette regnstykke:

84 - 5 = 79

x = 79


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Produktet af rektanglets længde L og bredde B skal give arealet 84 cm2 , så man kan se på hvilke hele tal, der ganget sammen giver 84

84 = 6·14 = 2·3·2·7= 2·3·2 · 7 = 12 · 7

Hvis man rammer en faktorkombination, hvor den ene faktor er 5 større end den anden, er opgaven for så vidt løst på dette niveau.

Det drejer sig vist bare om at prøve sig frem med små nemme tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det har ikke noget med opgaven at gøre. Man skal ikke løse lignignen x+5 = 84.

Man skal derimod løse ligningen

(x+5) · x = 84


Svar #4
28. august 2013 af christinacomaco (Slettet)

#2

 

Tak for svaret.

Så det du i bund og grund siger er: "i gang med at træne tabeller over 10-tabellen"?

Vi andre "gamle" kan jo tabellerne, men jeg mener ikke, at hun umiddelbart ville kunne udlede, at hun enten skal bruge 7*12 eller 6*14. Og det er jo en forudsætning for overhovedet at komme i gang med opgaven.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg tror, at det på dette niveau er det et spørgsmål om at prøve sig frem.

Prøv med x = 1. Hvad er x+5? Hvad er arealet?

Prøv så med x = 2, osv.

 


Svar #6
28. august 2013 af christinacomaco (Slettet)

#4

Jeg introducerer hende straks for "sildeben".

Tak for at du gav dig tid til at svare.


Skriv et svar til: Beregn areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.