Matematik

Firkant

02. september 2013 af lemonkeeper (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kasse har kvadratisk bund med sidelængden x, og højden af kassen er h. Kassen har et cirkulært hul i låget med en diameter på 0.8x. 

 

a) bestem kassens overfaldeareal udtrykt ved x og h 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

- Find alle 6 sider -

læg dem sammen

og træk til sidst hullet fra

Cirkelarealet er som bekendt π * (d/2)2

;-)


Svar #2
02. september 2013 af lemonkeeper (Slettet)

4hx + 2x- π * (0.8x/2)2

 

 

Jeg kan ikke komme videre 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Om igen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Resultatet er korrekt. Gang ud og reducer lidt; træk sammen på de to led med x2 .


Svar #5
02. september 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Tror først jeg kan forstå det når jeg se resultatet? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2013 af Krabasken (Slettet)

4hx + 2x2 - π * (0.8x/2)2

 Divider parentesen ud (hovedregning) og kvadrer den

Sæt x uden for parentes

:-)


Svar #7
02. september 2013 af lemonkeeper (Slettet)

altså pi gange 0,4x+ 2x2


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Pas på fortegnene, og glem ikke det allerførste led.


Svar #9
02. september 2013 af lemonkeeper (Slettet)

jeg er meget glad for jeres svar, men forstår ikke hvad du mener.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man skal reducere udtrykket for overfladearealet

A = 4hx + 2x- π · (0,8x/2)2

    = 4hx + (2 - π·0,42)·x2

    = 4hx + (2 - 0,16π)·x2


Skriv et svar til: Firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.