Matematik

Sfr.? Hvad betyder det?

08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Kursen på Schweizerfrancs er 376. (100. Sfr. = 376 kr.) 

Hvor meget skal jeg betale for 2500 sfr. Når banken skal have 17 kr. i veksel-gebyr?

-Den her forstår jeg intet af, så hvis i har ne metode ville jeg virkelig sætte pris på den. Det må bare ikke være for inviklet da jeg kun går i 7. Det er virkelig inviklet og svært. Men jeg forlanger ikke svaret på spørgsmålet. Mere en forklaring og metode til at kunne løse den. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2013 af EdwardNygma (Slettet)

Det her er det som kaldes for valutaomregning, når du regner med valuta så får du som oftest stillet en kurs, her er den 376. En kurs betyder egentlig, at hvis du gerne vil have 100 af den valuta du skal omregne til, så koster det så mange kroner som kursen lyder på. Altså i det her tilfælde koster 100 Scheizerfrancs 376 danske kroner. Så for at regne det så er den metode der er lettest at bruge, og den du kan bruge flest steder, den hvor du tager kursen, og dividere den med 100. Derved finder du ud af, hvor meget 1 Schweizerfranc koster. Eftersom du nu ved at 1 sfr. koster 3,76 kroner er alt hvad du nu skal bare at gange med hvor mange sfr. du skal have købt. I det her tilfælde skal du købe 2500 og du skal derfor gange 3,76 med 2500. Du får også i opgaven at vide at banken skal have 17 kr i veksel-gebyr. Det betyder bare, at fordi banken har vekslet dine penge fra kroner til sfr vil de gerne have 17 kr så de derfor tjener noget på det. Denne gebyr ligger du bare oveni til sidst så du får et regnestykke der hedder: 2500 * 3,76 + 17. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Hej,

SRF er en forkortelse for Schweizerfrancs. Der eksisterer tre-bogstavsforkortelser for de forskellige valutaer. DKK er Danske Kroner.

Hilsen Lars


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

100 SFR = 376 DKK

1 SFR = (376 / 100) DKK

2500 SFR = (25 * 376 / 100) DKK

+ 17 DKK

:-)


Svar #4
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Men det er vel ikke 3,76? Mener man ikke 376? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Undskyld!

Sludder!

Se næste indlæg

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

100 SFR = 376 DKK

1 SFR = (376 / 100) DKK

2500 SFR = (2500 * 376 / 100) DKK

+ 17 DKK

:-)


Svar #7
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Okay tak. Så du mener vel at det er 2500 * 376 = 940000.

Også skal man bare + 17??


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Husk lige at dividere med 100!

Men ellers -

JA!


Svar #9
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Hahah så du mener: 2500 * 376 = 940000. også dividere det med 100? 

- +17


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

9417 DKK

:-)


Svar #11
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Okay. Tusinde tak!


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Havde du helt overset, at der stod

/ 100

?


Svar #13
08. september 2013 af NannaDanvel (Slettet)

Yeah..


Skriv et svar til: Sfr.? Hvad betyder det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.