Matematik
Integraler ved substitution
Hej, jeg har problemer med at løse flg. opgave:
Bestem følgende integrale ved substitution:
∫01(x2/x3+1) dx
indtil videre har jeg regnet:
u = x3 +1
du/dx = 3x2 ⇔ dx= du/3x2
∫01(x2/u) du/3x2
⇓
∫u du/3
1/3 * ∫ u du
Svar #1
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
Du mener sikkert
0∫1 x2/(x3+1) dx (parentesen om nævneren er vigtig her).
Substitutionen er korrekt. u = x3+1 , du = 3x2 dx , så
0∫1 x2/(x3+1) dx = 1∫2 (1/3)·(1/u) du = (1/3)·[ ln(u) ]21 = (1/3)·ln(2)
På dansk hedder det et integral, ikke et integrale.
Svar #2
10. september 2013 af Kemi1996 (Slettet)
Hvordan kom du frem til dette:
1∫2 (1/3)·(1/u) du ?
(i min opgave er den øvre grænse 1)
Svar #3
10. september 2013 af peter lind
Du må mene ∫01 x2/(x3+1) dx ellers er det du skriver følgende forkert.
I fjerde sidste linje skal diviisinen med 3*x2 ind mellem integraltegnet og dx Desuden du/3x2 betyder du*x2/3
Bortset fra at du ikke kender almindelige regler for at skrive matematiske udtryk ser du ud til at have godt fat i det, så hvad er problemet ?
Svar #4
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Når man skifter variabel fra x til u = x3+1, skal grænserne jo følge den nye variable. x går fra 0 til 1, så u går fra 1 til 2.
Svar #5
10. september 2013 af Kemi1996 (Slettet)
#3
Problemet er hvordan jeg skal finde frem til min stamfunktion. Jeg har en facitliste og når jeg regner det ud, får jeg et forkert resultat
Svar #6
10. september 2013 af Andersen11 (Slettet)
#5
Integralet (uden grænser) reduceres til (1/3)·∫ (1/u) du . Find en stamfunktion til (1/u) og substituer eventuelt tilbage, hvis det med grænserne forvirrede dig.
Svar #7
10. september 2013 af Kemi1996 (Slettet)
#4
Okay, det jeg har jeg ikke lært før. Det giver lidt mere mening nu
Svar #9
10. september 2013 af Kemi1996 (Slettet)
#6
Nu giver det hele mening ! Det med grænserne må nok have forvirret mig en smule
Tak for det
Skriv et svar til: Integraler ved substitution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
