Matematik

T1/2 T2 halv. konstant og fordoplings konstant

11. september 2013 af Mi90Mpl (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave der hedder f3(x)=5,3*exln3 og er i tvivl om, hvordan den omskrives, så den kan komme ind i formlen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken formel skal den ind i?

Benyt, at ex·ln(3) = (eln(3))x = 3x


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2013 af rabia2990 (Slettet)

lav den selv ukloge


Svar #3
11. september 2013 af Mi90Mpl (Slettet)

#1
 

Hvilken formel skal den ind i?

Benyt, at ex·ln(3) = (eln(3))x = 3x

skal finde ud af om det en halverings konstant hvis 0<a<1 eller fordoblings konstant a>1
så jeg kan smide den ind i Log2/loga eller Log(1/2)/loga.
hmm ja så det bare lige med de ^x jeg ikke lige ved hvordan, jeg skal kunne komme af med.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

"x" er jo en del af funktionsforskriften for den generelle eksponentialfunktion

f(x) = b · ax .

Du kan jo nu aflæse værdien af a og så afgøre, om der skal beregnes en halveringskonstant eller en fordoblingskonstant.


Svar #5
11. september 2013 af Mi90Mpl (Slettet)

Arh.. Ja det da rigtigt.
mange tak for hjælpen.

Skriv et svar til: T1/2 T2 halv. konstant og fordoplings konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.