Matematik

Kontrol af resultat

16. september 2013 af funked (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP er ved at genopfriske noget reducering og vil gerne være sikker på om mit resultat er korrekt. Vi er blevet bedt om at opfylde kravene med hensyn til korrekt notation som til en eksamen.

Reducer følgende udtryk mest muligt:

3x(x-y)-(2x+y)(x-y)                 (Vil opløse parenteser ved at gange ind)

<=>

3x^2-3xy-(2x^2-2xy+xy-y^2)    (Vil ophæve minusparentesen og ændrer fortegn)

<=>

3x^2-3xy-2x^2+2xy-xy+y^2     (Reducere)

<=>

x^2+y^2-2xy                         (Omskriver til til kvadratet på en differens)

=

(x-y)^2                                 (Kan ikke reduceres yderligere)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er forkert at benytte "ensbetydende med" dvs. <=> mellem udtryk. Man benytter lighedstegnet = mellem udtryk, der er ens.

Sæ (x-y) uden for parentes

3x(x-y) - (2x+y)(x-y) = (3x -2x -y)(x-y) = (x-y)·(x-y) = (x-y)2 = x2 -2xy +y2 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2013 af peter lind

Der sal være lighedstegn mellem alle udtrykende ellers er det rigtig


Svar #3
16. september 2013 af funked (Slettet)

Vil jeg prøve at huske, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Kontrol af resultat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.