Fysik

Masse af radioaktivt stof

17. september 2013 af sashii - Niveau: A-niveau

Hvordan findes massen af et radioaktivt stof når man har aktiviteten, halveringstiden og antallet af kerner henfaldet på et bestemt antal dage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af mathon

                             m(t) = mo•e-kt = mo•(1/2)t/T1/2


Svar #2
17. september 2013 af sashii

Tak :)

Svar #3
17. september 2013 af sashii

#1, men så vil jeg vel kun bruge halveringstiden og tiden (antal dage), ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2013 af mathon

                 N(t) = No•(1/2)t/T1/2

                 (N(t)/NA)•M = (No/NA)•M•(1/2)t/T1/2        NA er Avogadros antal    M er molmassen

                 m(t) = mo•(1/2)t/T1/2

                


Svar #5
18. september 2013 af sashii

Hvis jeg vil finde massen, skal jeg vel finde m(t), men så står der ikke noget på M0's plads og kan derfor ikke få et resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2013 af mathon

antalllet af et bestemt antal kerner henfaldet på et bestemt antal dage

          henfaldne kerner
                                          No - N(t) = Nhenfald

                                          No = Nhenfald + N(t)

                               


Svar #7
18. september 2013 af sashii

Jeg ved allerede hvor mange kerner der henfalder på et bestemt antal dage samt halveringstiden. Ud fra dette skal jeg finde massen


Skriv et svar til: Masse af radioaktivt stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.