Kemi

Gibbs energi - Delta G

17. september 2013 af Phenix (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har kæmpet og kæmpet men kommer ikke frem til det rigtige svar, håber nogen kan hjælpe.

Given the following chemical reaction: A ⇔ B ; ΔG°= - 5 Kcal/mol, [A] = 1 mM, [B] = 5 M. Calculate the ΔG of the process at 25ºC and 0ºC.

Svar: ΔG25ºC = +45 cal/mol ΔG0ºC = -377 cal/mol

Så vidt jeg ved, så skal denne formel benyttes:

ΔG=ΔG° + R·T·ln(Q)

R=1,9872 cal ·K-1 · mol-1

Ved brug af de infomationer får jeg : ΔG25ºC = +25 cal/mol ΔG0ºC = -393 cal/mol

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke oplyst, hvad du gør i detaljer. Benytter man Q = 5/0.001 , får man de to ønskede resultater.

Benyt, at 0C svarer til T0 = 273.15K


Svar #2
17. september 2013 af Phenix (Slettet)


Svar #3
17. september 2013 af Phenix (Slettet)

hov, der sku stå

-5*10^3+1,9872*273ln(5/1*10^-3)= -396

-5*10^3+1,9872*298ln(5/1*10^-3)= 25


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2, #3

Prøv at beregne det mere omhyggeligt.

Man beregner

ΔG25ºC = -5000 + 1.9872·(273.15+25)·ln(5/0.001) = 43.8

ΔG0ºC = -5000 + 1.9872·273.15·ln(5/0.001) = -377 .


Svar #5
18. september 2013 af Phenix (Slettet)

Jeg takker mange gang, nu kan jeg sov i fred :)


Skriv et svar til: Gibbs energi - Delta G

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.