Matematik

Differentiere

24. september 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der ved hvordan man differentierer udtrykket: e^x-e^-x/ (e^x+e^-x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sæt parenteser ordentligt:

g(x) = (ex - e-x) / (ex + e-x)

Benyt udtrykket for differentiation af en kvotient.


Svar #2
24. september 2013 af khalidamar (Slettet)

Giver  den så(e^x + e^-x) / (e^x - e^-x) ? Jeg ved ikke hvor jeg kan finde noget om differentiation af en kvotient? har du eventuelt en hjemmeside?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af mathon

                    f(x) = (g(x)/h(x))

                                          g'(x)/h(x) - g(x)/h'(x)
                   f '(g(x)/h(x)) = --------------------------
                                                   (h(x))2

som i anvendelse
med
                       g(x) = (ex - e-x)         g'(x) = ex + e-x

                       h(x) = (ex + e-x)         h'(x) = ex - e-x

giver
                                             (ex + e-x)·(ex + e-x) - (ex - e-x)·(ex - e-x)     
                      f '(g(x)/h(x)) = ----------------------------------------------------  =  1 - ((ex - e-x)/(ex + e-x))2 =
                                                               (ex + e-x)2 
                 

                                                                                                                                   1 - g2(x)


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af mathon

i overensstemmelse med

                g(x) = (ex - e-x) / (ex + e-x)) = tanh(x)

                g'(x) = tanh '(x) = 1 - tanh2(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af mathon

korrektion af tastfejl

                                            1 - ((ex - e-x)/(ex + e-x))2 = 1 - (f(x))2


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.