Kemi

regn reaktionsbrøken og beregn ligevægtskonstanten

24. september 2013 af sarah199 (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan nogen være sød og hjælp mig med denne opgave

for reaktionen 2 NO2(g) <-> 2 NO(g) + O2(g) har man målt følgende koncentrationer i en reaktionsblanding i ligevægt:

[NO2] = 0,982M

[NO]= 3,30 * 10-5 M

[O2] = 1,65 * 10-5 M

opskriv reaktionsbrøken og beregn ligevægtskonstanten K.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af mathon

alment:

              a A   +   b B   <--->   c C   +   d D             hvor rekatanter og produkter er i samme fase

.

                                              [C]c • [D]d
                                             -------------  =  Kc
                                              [A]a • [B]b


             


Svar #2
24. september 2013 af sarah199 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad jeg skal indsæt i denne formel er i tvivl, og da jeg hr kemi på flex så har ikke nogen der hjælper mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

                                     2 NO2 (g)     <----->     2 NO (g)     +     O2 (g)

Ligevægtskonstanten er lig med ligevægtsbrøken ved ligevægt

                                           Kc = Y

                                                    [NO]2 • [O2]
                                           Kc = ----------------- 
                                                       [NO2]2

                                                    (3,30•10-5 M)2 • (1,65•10-5 M)
                                           Kc  = ---------------------------------------- 
                                                               (0,982 M)2

                                          
                                           Kc = 1,86•10-14 M


Skriv et svar til: regn reaktionsbrøken og beregn ligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.