Matematik

udregning af antal år før Roskilde festival giver et overskud på mindre end 1000 kr.

24. september 2013 af jonas0901 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I ”Resultatopgørelsen på Roskilde Festival” kan du se, hvordan det gik rent økonomisk i to regnskabsår.

Hvis du kigger på Årets resultat i de to år. Beregn (ganske urealistisk), hvor mange år går der så før festivalen giver under 1000 kroner i overskud, hvis overskuddet falder med samme hastighed hvert år fremover?
Hvor mange år går der så før festivalen giver under 1000 kroner i overskud, hvis overskuddet falder med samme procent hvert år fremover?

Tallene for resultatopgørelsen ser således ud

2010/11 = 27.677.039

2011/12= 19.375.906

Jeg kunne godt tænke mig en forklaring på, hvordan man regner det ud i N-spire


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af Fuzzyhannibal (Slettet)

Brug evt. rentersrente:  http://upload.wikimedia.org/math/2/b/b/2bb08b5a6b18ed118e2c036bb8cf4161.png

solve(1000 = 27.677.039 (1+     (    ( - (27.677.039 - 19.375.906) * 100 ) / 27.677.039    )  / 100  )n,n )

Jeg har prøvet at gøre det så læse venligt som muligt men der er ikke nem =P


Skriv et svar til: udregning af antal år før Roskilde festival giver et overskud på mindre end 1000 kr.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.