Kemi

hjælp/tjekke efter :)

25. september 2013 af LW09 (Slettet)

Jeg får at vide at et stof indeholder carbon, hydrogen og chlor og at der ved fuldstændig forbrænding af 1,676g af stoffet dannes 2,323g carbondioxid. 

a) beregn massen af carbon i den afbrændte prøve. 

Jeg har sagt 

m(c) = 2,323 g / 44,01 g/mol * 12,01g/mol = 0,633929 g 

b) Beregn massen af chlor i den afbrændte prøve. 
Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt chlor i stoffet til HCl. Den dannede mængde HCl opsamles og opløses i vand. Herefter titreres opløsningen med 1,000M NaOH. 

til titreringen blevv der anvendt 26,39 mL NaOH-opløsning. 

Det har jeg : 

n(NaOH)= C(NaOH)*V(NaOH)= 1M*0,02639L = 0,02639mol 

da det er en 1:1 reaktion så n(Cl) = 0,0239mol. 

m(Cl)= 0,02639mol * 35,45g/mol = 0,935526 g 

c) bestem den empiriske formel. 

m(H)= 1,676g - (0,93552+0,0633929)=0,677081g

d) i et anden eksperiment bestemmet stoffets molare masse til at være 127,0 g/mol

bestem stoffets molekylformel ( denne forstår jeg ikke)

Er der nogen som vil tjekke efter om mine beregniner er korrekte ? :) 


Skriv et svar til: hjælp/tjekke efter :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.