Matematik

Er dette rigtigt? Nulpunkt

28. september 2013 af zaidihassan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder netop og er ved, at færdiggøre min matematik aflevering om andengradsligninger.

Jeg er dog faldet over en opgave, som jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal løse.

Opgaven lyder således:

Vis, at 2 er nulpunkt i polynomiet  f(x) = x^3 - 4x^2 -4x+16

Altså det mest åbenlyse ville være "bare" at sætte 2 på x plads altså:

f(x) = 2^3 - 4*2^2-4^2+16 = 0

Men det virker nærmest for simpelt??

Er der nogen der er søde, at fortælle mig, hvordan opgaven virkelig skal løses?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af peter lind

Du har gjort det helt rigtigt


Skriv et svar til: Er dette rigtigt? Nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.