Fysik

Værdi for isens specifikke smeltevarme

28. september 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Hvordan finder jeg en værdi for isens specifikke smeltevarme, når jeg har beregnet:

Eafgivet til 4,172287902 kJ

Etilført til 0,6480588401 kJ

For at beregne, hvor meget energi, der er gået til selve smeltningen har jeg gjort:

Eafgivet-Etilført

Er det korrekt?

For så at finde isens specifikke smeltevarme vil jeg dividere Eafgivet-Etilført med m-is, som er 0,01157 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2013 af peter lind

Du må komme med en ordentlig beskrivelse af opgaven, hvis vi skal have mulighed for at svare


Svar #2
28. september 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

1. Brug dette resultat til at beregne hvor meget energi det lunkne vand må have afgivet til is og smeltevand. 

Her fik jeg Eafgivet til 4,172287902 kJ ved at benytte formlen deltaE=m*c*(T-start-T-slut)

2. Beregn hvor meget energi isens smeltevand har skullet modtage for at dets temperatur kunne stige fra 0 °C til sluttemperaturen.

Her fik jeg Etilført til 4,172287902 kJ ved at benytte formlen deltaE=m*c*(T-slut-0)

3. Beregn ud fra de to foregående resultater hvor meget energi der er gået til selve smeltningen af isen (du skal her udnytte at den samlede energimængde er konstant).

Her sagde jeg Eafgivet-Etilført= 3.5 kJ

4. Bestem herudfra en værdi for isens specifikke smeltevarme.

Hvordan bestemmer jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2013 af peter lind

Det jeg vil vide er hvilket forsøg har du foretaget.Hvad har du målt  Hvad er temperaturene og hvad er masserne. Hvad har du udregnet formler. Du angiver 2 tal beregnet ud fra forskellige data. Disse 2 tal er identiske med 10 cifre. Det lyder helt usandsynligt


Svar #4
28. september 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Jeg har skrevet forkert. Jeg fik Etilført til 0,6480588401.

Jeg har foretaget et forsøg omhandlende specifik smeltevarme af is

T-start=21,9

T-slut=13,4

m-vand=0,11743 kg

m-is=0,01157 kg


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2013 af peter lind

Det er stadig meget mangelfuldt, så jeg gætter

Du har kommet en isklump med massen mis = 0,01157 kg ned i noget vand med masse mvand = 0,11743 kg og temperatur Tstart = 21,9º. Når isen er smeltet er vandet og isens temperatur blevet Tslut = 13,,4º men hvad med beholder ? er der andet involveret ?

Isen modtager så varmen Qis = mis*c*(Tslutº  -0º) + mis*L hvor L er isens smeltevarme

Vandet afgiver Qvand = mvand*c*(Tstart-Tslut)

Desuden kan der være andet involveret som for eks. kalorimeter eller noget at røre rundt med

Der skal så gælde Qis = Qvand + evt andet


Skriv et svar til: Værdi for isens specifikke smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.