Matematik

Afledet funktion

01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Formulere en generel formel for den afledte funktion for 
et andengradspolynomium  f(x)= ax^2+bx+c
et tredjegradspolynomium  f(x)=ax^3+bx^2+cx+d
et fjerdegradspolynomium  f(x)=ax^4+bx^3+cx^2+dx+e


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

"den afledede funktion"

Differentier hvert led i de tre polynomier.


Svar #2
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

f


Svar #3
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

Forstår jeg ikke? :) hvordan differentere jeg de led?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter den generelle regel

(xn)' = n·xn-1

på hvert led.


Svar #5
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

a


Svar #6
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

andengrad er altså:

  f(x)= 2ax+bx+c


tredjegrads:

f(x) =  f(x)=3ax^2+2bx+cx+d

 fjerdegradspolynomium:

 f(x)=4ax^3+3bx^2+2cx+dx+e


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er ikke korrekt. Alle tre er forkerte. Bemærk specielt, at et konstant led forsvinder ved differentiation.

De to sidste led i hvert af dine forslag er forkerte.


Svar #8
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

andengrads:

2*a*x+b*x'

tredjegrads:

f(x) =  f(x)=3ax^2+2bx+cx

 fjerdegradspolynomium:

 f(x)=4ax^3+3bx^2+2cx+dx

hvad med nu? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

2.-grad er korrekt, men 3.- og 4.-grad er forkert i det sidste led.


Svar #10
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

tredjegrads:

f(x) =  f(x)=3ax^2

 fjerdegradspolynomium:

 f(x)=4ax^3

tror måske det er sådan her så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er helt galt nu. Genlæs #9.


Svar #12
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

andengrads:

2*a*x+b*x'

tredjegrads:

f(x) =  f(x)=3ax^2+2*b

 fjerdegradspolynomium:

 f(x)=4ax^3+b

Nogen chance for at denne her er rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er helt galt. Genlæs #9.

I dit svar fra #8

tredjegrads:

f(x) =  f(x)=3ax^2+2bx+cx

har jeg markeret det sidste led, hvor der er noget galt, og også her i svaret

 fjerdegradspolynomium:

 f(x)=4ax^3+3bx^2+2cx+dx


Svar #14
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)


Svar #15
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

Tredjegradspolynomium

 f'(x) = 3ax2 + 2bx + c.

Fjerdegradspolynomium

f'(x) = 4ax3 + 3bx2 + 2cx + d.

Sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Flot. Husk at det er eksponenter på de første led.


Svar #17
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

Tredjegradspolynomium

 f'(x) = 3ax^2 + 2bx + c.

Fjerdegradspolynomium

f'(x) = 4ax^3 + 3bx2 + 2cx + d.

ja altså sådan her? :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, og også på det andet led i det sidste polynomium.

2.-grad: f '(x) = 2ax + b

3.-grad: f '(x) = 3ax2 + 2bx + c

4.-grad: f '(x) = 4ax3 + 3bx2 + 2cx + d


Svar #19
01. oktober 2013 af mariax2 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. oktober 2013 af SuneChr

For et n'te grads polynomium        gælder:



Skriv et svar til: Afledet funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.