Fysik

Elektricitet - kredsløb

02. oktober 2013 af zquu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
Jeg sidder med følgende opgave som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal lave: 

Hvad bliver spændingerne i A, B, C og D, hvis:

a.A jordforbindes?

b.D jordforbindes?

c.Både A og D jordforbindes?

Jeg har vedhæftet et billede af kredsløbet.

Jeg tænker at jeg skal benytte Ohms lov til noget, men jeg ved ikke helt hvad det præcist er jeg skal regne på.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: spænding.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2013 af hesch (Slettet)

a) 

UA = 0V

UB = 12V  ( batteriets spænding )

UC og UD findes ved spændingsdeling: Beregn strømmen gennem kredsløbet, hvorefter findes af ΔU = R * I:

UC = UB - I * 4Ω

UD = UC - I * 6Ω

b)

UD ændrer sig nu fra værdien under a) til 0V. Øvrige spændinger falder lige så meget, du flytter potentialet for hele kredsløbet, som en slags "parallelforskydning"

c) svarer til a), hvor de 8Ω kortsluttes.   ( prøv selv. )


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2013 af peter lind

Find strømstyrken i netværket. Jordforbindelsen betragtes altid som 0. Du kan så bruge Ohms lov til at finde spændningerne i de andre punkter. I b skal du lige være opmærksom på at en af spændningerne bliver negativ.

Hvis både A og D jordforbindes kobler du i praksis modstanden mellem A og D ud. Du skal så finde en ny strøm og derefter er metoden det samme som i de  foregående spørgsmål


Svar #3
02. oktober 2013 af zquu (Slettet)

#1 

hvordan beregens UC når jeg ikke kender I? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2013 af peter lind

Den kan du nemt finde ved at bruge Ohms lov. Du kender jo batteriets spændning og modstanden i kredsløbet er det nemt at finde


Svar #5
02. oktober 2013 af zquu (Slettet)

Hvordan? Jeg er desværre faldet helt af på denne opgave, jeg kan slet ikke se hvordan jeg skal beregne tingene :-(


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2013 af peter lind

spændningen over batteriet er opgivet til 12 V. Modstandene er sat i serie, så ved at addere modstandene får du den totale modstand i kredsløbet


Svar #7
02. oktober 2013 af zquu (Slettet)

Så I=12V/18Ω = 0,667 A ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2013 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Elektricitet - kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.