Matematik

Ligning!! (: igen igen.

03. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en klog en, der kan fortælle mig om denne er løsr rigtigt? (:
Er næsten sikker på den er korrekt.
Er lidt i tvivl med min - parentes!!

2(x - 4) + 7 = - (x + 8) - 1

2x - 8 + 7 = -x - 8 - 1

2x - 1 + 1 = - x - 9 + 1

2x + x = - x - 8 + x

3x = - 8

3x : 3 = - 8 : 3

X = -2,66


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. oktober 2013 af mathon


                x = -(8/3) er den eksakte løsning


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt. Man skriver den eksakte løsning x = -8/3 .

Du kan jo selv gøre prøve ved at indsætte løsningen i den oprindelige ligning.


Skriv et svar til: Ligning!! (: igen igen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.