Fysik

Joules lov enhed

03. oktober 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg er kommet lidt i tvivl, hvad enheden bliver når man ganger strømstyrke i anden med modstanden?

Håber der er nogle enkler der kan hjælpe mig

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Størrelsen R·I2 har enheden som en effekt, dvs den måles i W .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2013 af mathon


                                      E = R • I2 • t 

enhedsmæssigt
                                     [E] = [R] • [I]2 • [t]

                                      J = (Ω · A) · A · s 

                                      J = (V · A) · s 

                                      J = Ws 


Svar #3
03. oktober 2013 af hansen1921 (Slettet)

men når man ganger strømstyrke målt i Ampere og modstanden målt i ohm burde enheden så ikke være A2 * Ω?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo. Eller V·A . Som disse enheder er defineret, er det det samme som W.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af mathon

    A2 • Ω  bruges ikke meget - men  derimod (Ω·A)· A = V · A


Skriv et svar til: Joules lov enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.