Matematik

Reducering og lineær funktion

04. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Reducer udtrykket (x+3)(x-9)=x*x+3*x-9*3-9*x=x^2+3x-27-9x=x^2-6x-27

Om en lineær funktion f(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(-3,-16) og Q(6,11).

Bestem en forskrift for f(x).
Bestem grafens skæringspunkt med førsteaksen.
Beregn funktionsværdien i 5, altså f(5).

P(x1;y1) og Q(x2;y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=11-(-16)/(6-(-3)=27/9=3

b=y1-a*x

-16-3*(-3)=-7

y=3x-7

Grafens skæring med første aksen

3*0-7=-7

optræder der nogen fejl?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du kan selv prøve efter, at de to punkter passer i forskriften.

Skæringen med førsteaksen er ikke korrekt. Man skal løse ligningen f(x) = 0 . Svaret er koordinatsættet til skæringspunktet.


Svar #2
04. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

0=3x-7

(0,7)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Genlæs forklaringen i #1.


Skriv et svar til: Reducering og lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.